Bæredygtigt luksusforbrug?

Af Susanne Krogh Pedersen, projektkoordinator hos Dansk Flygtningehjælp.

Det kan lyde som en modsætning, men det kræver blot lidt fantasi! For modebranchen, som er verdens tredje mest forurenende industri, er det helt nødvendigt med fantasi til at tænke i bæredygtige løsninger. Derfor har vi åbnet CHARE, et walk-in closet, hvor medlemmer låner luksustøj for kortere perioder.

……………………………………………………………………………………………………………………………………… CHARE er et modsvar til en branche, hvor high-street kæder sender en ny kollektion ud hver uge, og hvor tøjet ofte bygges til en brug-og-smid-væk kultur. Det skaber et enormt forbrug af kemikalier og vand, og et lige så stort tekstilaffaldsproblem i den anden ende.

Lån et stykke tøj med hjem
Som medlem af CHARE kan man i stedet gå ned og låne et smukt stykke kvalitetstøj, aflevere det 14 dage senere – og måske låne noget nyt. Det koster 159 kroner om måneden at være medlem af CHARE. Tøjet er sponsoreret af nogle af Danmarks bedste designere og modehuse, som Stella Nova, Dea Kudibal, Wackerhaus, Storm&Marie og Whiite, og alt overskud fra CHARE går til Dansk Flygtningehjælp, som står bag initiativet.

Tanken bag CARE

Tanken er enkel og ligger i tråd med de mange andre tilbud i tiden, hvor tilgængelighed afløser ejerskab. Ved at dele får vi alle mere, men forbruger mindre. Vi betaler færre penge for langt bedre tøj, og ikke mindst producerer vi langt mindre affald. Det er en forretningsmodel, som vi håber vi kan inspirere andre til at afprøve, så der generelt bliver produceret tøj af bedre kvalitet og holdbarhed.

I en verden, hvor vores ressourcer bliver stadig færre, ligger det Dansk Flygtningehjælp på sinde at inspirere til en mere bæredygtig dagsorden. Mange af fremtidens flygtninge bliver klimaflygtninge – det er de handlinger vi foretager os til hverdag, som afgør deres fremtid. TO SHARE IS TO CARE.

Du finder CHARE her: Hyskenstræde 7,1, 1208 København K.
Åbningstider: tirsdag-torsdag kl. 15.00-19.00.

Fotos: Bjørn Bertheussen, BB Photography

Måske du også er interesseret i:

 

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

2 tanker om "Bæredygtigt luksusforbrug?"

 1. Super fedt initiativ! Men som god forbrugerinformation mangler der nogle vigtige detaljer, som jeg er sikker på ville skaffe flere kunder til butikken/lånere på “biblioteket:
  Hvor finder man CHARE? Hvor er det, at man lige kan “gå ned og låne et smukt stykke kvalitetstøj”?
  Hvad koster det at være medlem? Er der størrelser for enhver højde og drøjde?

  • Hej Laura
   Tak for din kommentar! vi synes også at det er et rigtig godt initiativ 🙂
   Vi har skrevet adresse og åbningstider ind i indlægget. Det koster 159 kr. at være medlem om måneden. Hvis du ønsker at høre mere om tøjudvalget i butikken, kan du skrive til info@chareroom.dk eller ringe på +45 5219 5199.
   Hilsen Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *