Billig forsikring af elbiler

Er du en af de mange danskere der har overvejet at købe en elbil? Stadig flere danskere hopper med på den miljøvenlige vogn, når det kommer til det daglige køretøj, og mulighederne er mange. Forsikringsselskaberne er overraskende glade for elbilister, og bilforsikringen er derfor billigere end du tror.

Skrevet af af Jeanette Broe, kommunikationsassistent hos Mikonomi.dk

Alene sidste år blev det danske salg af elbiler næsten fordoblet, og der er derfor høje forventninger til salget i 2015. På trods af at elbiler ikke længere er en nyhed på det danske bilmarked, vinder de fortsat mere indpas på markedet, og forsikringsselskaberne er med til at gøre elbilen lige så god for din økonomi, som den er for miljøet.

De lave forsikringspriser er med til at sænke totalomkostninger ved at eje en elbil, og flere undersøgelser viser, at det både er billigere at eje og at køre en elbil end den typiske benzinbil. Dette gør ikke kun elbilen til et konkurrencedygtigt alternativ, men eliminerer de fleste undskyldninger for ikke at følge samfundstrenden om flere miljøvenlige biler i bybilledet, både i form af hybrid- dele- og elbiler.

Den umiddelbare grund til at forsikringsselskaberne er positive over for forsikring af elbiler er, at disse typisk udgør en mindre risiko for selskaberne end de fleste andre biltyper. Dette skyldes blandt andet en antagelse om, at elbilerne primært benyttes til bykørsel, og derfor sjældent kommer op 60 km/t., og antagelsen om at omtanke for miljøet hænger sammen med omtanke generelt – også i trafikken, hvilket resulterer i mere fornuftig kørsel.

Hvad koster det så at forsikre en elbil?
Som med alle andre bilforsikringer afhænger prisen af mange faktorer. De ting der indgår i forsikringsselskabernes regnestykke er blandt andet din alder og hvor længe du har kørt bil, hvor i landet du bor, antal tidligere skader og ikke mindst hvilken bil der skal forsikres. Især hvad gælder sidstnævnte har forsikringsselskaberne i årevis favoriseret de små bybiler, og nu er det i stigende grad også elbilerne de er glade for.

Trods positiv stemning i branchen generelt er det alligevel ikke alle forsikringsselskaber der tilbyder forsikring af din elbil, men det er langt fra umuligt at finde en fornuftigt forsikring. Nogle forsikringsselskaber vil opstille nogle krav i deres vilkår og betingelser, hvis de skal forsikre din elbil, og disse kan eksempelvis være installation af GPS-tracker eller et krav om at skal være total-kunde i selskabet.

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har udarbejdet et priseksempel for en gennemsnitlig dansk bilist på 40 somre, 10 års anciennitet, ingen tidligere skader, og en forventning om at køre 20.000 km om året. Testpersonen er desuden bosiddende i Århus N, hvilket understreger forsikringsselskabernes formodning om at elbilen skal benyttes til bykørsel. Med udgangspunkt i nogle af de mest solgte elbiler i Danmark i 2014, ligger den årlige præmie mellem 4.867 kr. for en VW Up  og 9.159 kr. for en BMW i3, med en selvrisiko omkring 5000 kr. Med andre ord er drømmen om en elbil ikke nødvendigvis så dyr som forventet, og kan vise sig at være en fornuftig økonomisk og miljørigtig beslutning.

Læs mere om:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

En tanke om "Billig forsikring af elbiler"

  1. Ja, når forsikringen er på plads, burde der snart ikke være mere, der holder folk væk fra elbiler! Jeg går helt ind for økonomiske og miljørigtige beslutninger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *