Biogasmesse i Tyskland

Biogasmesse som inspiration

biogas-messe21Kunder, som køber Ren Energi hos Natur-Energi, er med til at sikre investeringer i udbygning af ny vedvarende energi.

Derfor er følger Natur-Energi den teknologiske udvikling indenfor vedvarende energi meget tæt. En af de ting vi kigger på er biogas.

Natur-Energi tror på at biogas indeholder mange lovende aspekter – bl.a. reduktion af metanudledning fra husdyrhold, udnyttelse af energien i husdyrgødning, forbedret gødningsværdi, færre lugtgener for naboer osv. Du kan læse mere http://www.folkecenter.net/dk/rd/biogas/intro/

Ved at brænde biogassen af kan der produceres CO2 neutral el og varme. I øjeblikket anvender Danmark under 5% af denne ressource.

biogas-messe3Natur-Energi overvejer at investere i et Dansk anlæg sammen med en proaktiv landmand i Nordjylland, men i Danmark er udbredelsen endnu lav, og erfaringerne driftssikkerhed og rentabilitet er blandede. Derfor har vi vendt blikket mod Tyskland.

Biogas i tyskland meget længere fremme

Tyskland har satset meget mere på biogas end f.eks. Danmark. Der er opstillet flere tusinde anlæg i Tysklan igennem årene, og teknologien ser derfor ud til at være kommet ud over ‘ole opfinder’ stadiet. Det er forfriskende at være vidne til.biogas-messe1

Derfor er antallet af leverandører meget større. En del af forklaringen er at Tysklands regering har valgt at yde en højere afregningspris end i Danmark – dette gør det mere rentabelt for landmænd at investere i de nye anlæg, og arbejde på dem i hverdagen.

En anden barriere er langsommelige godkendelsesprocesser hos mange kommuner. Ligesom på vindmølleområdet, har kommunerne ikke prioriteret at håndtere deres godkendelsesopgaver, som de fik i forbindelse med kommunalreformen, hvor de overtog opgaven fra amterne.

Vi følger med i udviklingen og afsøger mulighederne for at foretage en investering.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *