Hvad er en billig el-aftale?

De fleste danskere vil gerne spare penge, og ofte bliver spareiveren nærmest betegnet som en folkesport. Personligt går jeg først og fremmest efter det bedste, og så ser jeg bagefter på, om jeg mener, at prisen er ”kosher”:-) Det gælder sådan set uanset, om jeg køber mælk, tøj eller strøm.

Men hos mange kommer prisen i første række, og derfor føler de også, at de har gjort en god handel, hvis de tager dagens billigste pris, når de skifter elselskab. Sådan er det bare ikke nødvendigvis…

I dag læste jeg en artikel, der handlede om en ny virksomhed, der vil lave onlineauktioner, hvor elselskaberne kan give tilbud til virksomheder og andre med et stort elforbrug, og dermed sikre dem dagens billigste elpris. Det lyder jo fint, men dagens billigste pris er ikke nødvendigvis billig i morgen – og det gælder både for virksomheder og private elforbrugere.

De fleste er sikkert vant at skæve til dagens benzinpris, når de kører ind for at tanke, men de færreste ved, at priserne på strøm svinger endnu mere end benzinpriserne. Som privat elforbruger er du dog heldigt stillet.

Prisforskellen for husstande med et gennemsnitligt elforbrug(en to værelses lejlighed bruger ca. 2000 kWh om året, mens et hus bruger det dobbelte) er forholdsvis lille, og derfor kan det ikke gå helt galt, når du skifter elprodukt. Det gælder i særlig grad, da det kun er ¼ af din elregning, du kan skifte til et andet selskab. Risikoen er altså mindre for dig som forbruger, end den er for en virksomhed – men det samme er den eventuelle gevinst.

Faktisk er der langt flere penge at spare ved at nedsætte strømforbruget – og så hjælper det oven i købet klimaet. Derfor er det i mine øjne bedre at vælge et ordentligt grønt elprodukt, der sikrer mere vedvarende energi, og samtidig spare på strømmen. Et reelt grønt produkt koster ofte lidt mere i dagens priser – ligesom andre kvalitetsprodukter gør det – men det kan lige så godt vise sig at blive billigt på den lange bane. Også selvom det ikke er prisen, det handler om.

Jeg kan ikke redegøre for alt omkring priserne her, men spørg endelig. Måske kan jeg hjælpe?

bh

Mikkel

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Holdninger, Sparetips af Mikkel. Bogmærk permalinket.
Mikkel

Om Mikkel

Hej! Jeg hedder Mikkel og arbejder med kommunikation og presse hos Natur-Energi. Min ide er at bruge bloggen til at fortælle lidt om nye grønne tiltag – både dem vi selv sætter i søen, og de andre mennesker, virksomheder og organisationer hiver op af hatten. Jeg vil naturligvis primært fokusere på sammenhængen mellem klima og energi, men mon ikke jeg også kan finde plads til andre grønne emner i ny og næ. Mit håber er, at jeg kan gøre klima og energi mindre kompliceret for mennesker, der ikke er beskæftiger sig med det til daglig - formentlig de fleste – og gøre det spændende at gøre en forskel. Derfor vil jeg også blogge mere om konkrete handlemuligheder end nye, forbedrede vindturbiner. I øvrigt er det altid sjovere at følges ad, så del endelig jeres tanker med mig.

En tanke om "Hvad er en billig el-aftale?"

  1. Pingback: Forbrugerne dumper elmarkedet « Natur-Energi's grønne blog om klima og vedvarende energi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *