Leg dig til en grønnere bevidsthed

Det er ikke fordi, jeg tror, at spil, leg og uddannelse redder verden. Indrømmet, det sker nok ikke. Men min tanke er, at både børn og voksne lærer bedre, hvis de har det sjovt samtidig. Og hvis legen samtidig kan være med til at illustrere, hvordan klima- og miljøproblematikker foregår, så er vi nået en del længere med uddannelsen af næste generation end de fleste klima- og miljøkampagner.

De fremtidige generationer har alle muligheder for at blive dygtigere til at passe på ressourcerne og udvikle nye smarte måder at bruge dem på, hvis selv erfarer problemstillingerne. Løftede pegefingre har i mine øjne ikke bidraget med ret meget indtil nu.

Grøn udgave af SimCity
Derfor blev jeg glad, da jeg læste, at IBM har lanceret en grøn opfølger til det legendariske computerspil SimCity, som jeg og mange andre har spildt mange timer på i løbet af ungdomsårene.

Det nye spil hedder Cityone og handler om at planlægge en mere energirigtig og grøn by, samtidig med at man som spiller stilles overfor udfordringer omkring mangel på strøm, som mange voksende – og virkelige – metropoler også står overfor i disse år. Simpelthen fantastisk – også selvom IBM lægger vægt på at spillet fokuserer mere på uddannelse end på underholdning.

Hvis spillet bliver bare halvt så populært som det mytiske SimCity, kan det uddanne mange millioner af mennesker i klima- og miljøspørgsmål – helt uden dyre kampagner og kedelige pjecer.

LEGO vil lære børn om vedvarende energi
Men IBM står ikke alene. Forleden læste jeg en artikel i nyhedsbladet Dansk Energi om LEGO’s nye Energi Meter, der kan bruges til at undervise i forskellige energiformer, lige fra volt til watt og ampere. Ideen er, at man kan lagre energi fra små LEGO-produkter – såsom vindmøller og solceller – i et batteri, som kan kobles til elbiler eller robotter, der bruger strøm. Alt sammen bygget af klodser, naturligvis:-)

Så vidt jeg har forstået, lanceres produktet til august, så forældre med hang til at undervise ungerne i klima og miljø må væbne sig med tålmodighed.

På selskabets website kan man læse om nogle af de ”undervisningsprodukter”, byggeklodsgiganten allerede har sendt på gaden.

Jeg tror kun, vi har set toppen af isbjerget, når det handler om grøn leg og ”uddannelse”. Virksomhederne har for længst set, at forældre – som de evigt ansvarlige individer, de er – vil elske at tage lille Lukas eller Emma i hånden og lære dem, hvordan de og resten af samfundet kan skabe en bedre og grønnere fremtid.

I min verden kaldes den slags opdragelse – og det går ikke sådan af mode;-)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Holdninger og tagget , , , , , , , , af Mikkel. Bogmærk permalinket.
Mikkel

Om Mikkel

Hej! Jeg hedder Mikkel og arbejder med kommunikation og presse hos Natur-Energi. Min ide er at bruge bloggen til at fortælle lidt om nye grønne tiltag – både dem vi selv sætter i søen, og de andre mennesker, virksomheder og organisationer hiver op af hatten. Jeg vil naturligvis primært fokusere på sammenhængen mellem klima og energi, men mon ikke jeg også kan finde plads til andre grønne emner i ny og næ. Mit håber er, at jeg kan gøre klima og energi mindre kompliceret for mennesker, der ikke er beskæftiger sig med det til daglig - formentlig de fleste – og gøre det spændende at gøre en forskel. Derfor vil jeg også blogge mere om konkrete handlemuligheder end nye, forbedrede vindturbiner. I øvrigt er det altid sjovere at følges ad, så del endelig jeres tanker med mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *