Natur-Energi i Honduras

Benvenido! Jeg er taget med Verdens Skove til Honduras for at se på det regnskovsprojekt, mange af jer støtter via Elskov. Den næste uge vil jeg blogge lidt om, hvad jeg ser og oplever på turen. Jeg tør godt love, at det bliver spændende og tropisk;-)

Med mig har jeg taget Jesper, der er grafiker og fotograf hos Natur-Energi, så vi kan tage en masse billeder og video med hjem. Målet er, at I i den kommende tid kan læse meget mere om, hvordan projektet skrider frem, og om de fattige mennesker, der kæmper med den tunge opgave, det er at bevare regnskoven og samtidig opnå bedre levevilkår. Jeg håber, I vil synes om det.

Turen til Honduras har været lang og hård – fra København til London over Miami til lufthavnen i San Pedro Sula, der er den næststørste by i Honduras. Herfra er vi taget til La Ceiba, der er en handelsby i det nordlige Honduras. Her overnatter vi, inden turen går til regnskoven – eller bredbladet skov, som de kalder den hernede.

I de kommende dage tager vi til området nær Olanchito og ser på små skovlandbrug, der skal sikre, at skovbønderne kan blive så tæt på selvforsynende som muligt, og med langt ind i regnskoven for at se en opskæring af et fældet træ. Til sidst skal vi se den nye trælast, som skovgrupperne er ved at opbygge. Trælasten skal sikre, at de lokale kan levere træ i de ”rigtige” størrelser, så de kan sælge det til kræsne købere som eksempelvis os derhjemme;-)

Jeg håber, I vil følge med her på bloggen.

Energiske hilsner

Mikkel

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Generelt og tagget , , , , , , , , , , , , , af Mikkel. Bogmærk permalinket.
Mikkel

Om Mikkel

Hej! Jeg hedder Mikkel og arbejder med kommunikation og presse hos Natur-Energi. Min ide er at bruge bloggen til at fortælle lidt om nye grønne tiltag – både dem vi selv sætter i søen, og de andre mennesker, virksomheder og organisationer hiver op af hatten. Jeg vil naturligvis primært fokusere på sammenhængen mellem klima og energi, men mon ikke jeg også kan finde plads til andre grønne emner i ny og næ. Mit håber er, at jeg kan gøre klima og energi mindre kompliceret for mennesker, der ikke er beskæftiger sig med det til daglig - formentlig de fleste – og gøre det spændende at gøre en forskel. Derfor vil jeg også blogge mere om konkrete handlemuligheder end nye, forbedrede vindturbiner. I øvrigt er det altid sjovere at følges ad, så del endelig jeres tanker med mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *