Tokyo sætter strøm til taxaerne

Nej, dette blogindlæg handler ikke om endnu et af de sindssyge japanske gameshows, som danske tv-stationer ukritisk er begyndt at importere, så vi alle kan nyde ’Human tetris’, ’Silent library’, ’Wipeout’, og hvad der ellers efterhånden findes af obskurt tidsfordriv rundt omkring.

Det er derimod om et yderst interessant samarbejde mellem elbilfirmaet Better Place, det japanske økonomi-, handels- og industriministerium samt taxaselskabet Nihon Kotsu.

Tiltaget er det, at Tokyos taxaer bliver eldrevne, og det er man så gået i gang med at implementere. Inden der klappes for meget i hænderne, skal det dog nævnes, at projektet endnu er på pilotbasis, og derfor indtil videre kun omfatter et tre måneders forløb, som så derefter skal danne erfaringsgrundlag til det videre arbejde i forhold til at få opført oplade- og batteriskiftestationer i et større omfang.

Better Place, som har den tekniske ekspertise i forhold til batteriteknologien, opererer foruden Japan også i Danmark, hvortil det er meningen, at erfaringerne fra Tokyo skal eksporteres, såfremt det går godt.

Taxaer har brug for at kunne køre hele tiden uden at skulle bruge for meget kostbar tid på at lade bilerne op. Og det, at de netop kører hele tiden, gør også, at det er et af de steder, hvor en hel eller delvis overgang til eldrevne hyrevogne vil kunne batte rigtig meget – i forhold til CO2-udledning, forurening i byerne og andet lækkert…

En af de store udfordringer i selve introduktionen af elbilerne ligger netop i forhold til bekvemmelighed. Hvis det bliver for uoverskueligt for folk at skulle lade deres bil op, står de ret hurtigt af! Derfor skal det blive spændende at følge, om Better Place får vind i sejlene i forhold til deres batteriskiftsteknologi, som ifølge dem selv kan klares hurtigere end en optankning af benzin på en (for now) ”normal” tankstation.

Du kan læse mere om Better Place, markedsføring af elbiler og globale transporttendenser i det hele taget på Klimabloggen.dk – Bloggen om grøn transport.

Billede: Chris 73

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Klimadebatten og tagget , , , af klimabloggen. Bogmærk permalinket.
klimabloggen

Om klimabloggen

Klimabloggen.dk er et site med aktuelle blogindlæg om grøn transport. Bloggen skrives af Troels, Andreas og Jonas. Det primære formål er at debattere, hvordan grøn transport kan og bør være i Danmark. Med din viden og dine transport-erfaringer kan det på længere sigt være muligt at blive klogere på, hvordan vi som forbrugere mener, at grøn transport kan og bør være i Danmark. Klimabloggen.dk gæsteblogger på Natur-Energis blog, men på klimabloggens eget site kan du finde endnu flere indlæg om grøn transport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *