Færre fossiler er kedeligt

Af Nicholas Krøyer Blok, skribent på MandagMorgen og leder af interesseorganisationen CradlePeople, der arbejder for et affaldsløst samfund og positivt fodaftryk.

Danmark skal være fossil-frit i år 2050. Det blev politikerne enige om sidste år, da de udkom med Danmarks energi-strategi. Men dette er en utroligt kedelig målsætning, for det handler om at vi skal begrænse os til en bedre fremtid. Hvorfor kan vi ikke sætte en målsætning om, at have mere vedvarende energi, end vi kan nå at bruge?

Hvorfor neutral, når man kan være positiv?

Vi får konstant at vide, at vi skal opføre os ordenligt når vi snakker om miljøet, men at vi skal forbruge som vanvittige når det handler om økonomien. Når emnet er miljøet skal vi altid begrænse, reducere og forbruge mindre. F.eks. skal København være CO2 neutral i 2025, men hvem har lyst til at være neutral? Lad os dog sætte en målsætning om at være ilt positive, og bidrage med mere ilt end vi kan nå at forbruge.

Vi kan gøre en positiv forskel

Det samme kan siges om vores energiforbrug. Hvis vi sætter en målsætning om, at vi skal have mere vedvarende energi i Danmark end vi kan nå at bruge, vil det skabe økonomisk vækst og vi kan sælge strømmen videre til udlandet. Lad os sætte nogle positive og ambitiøse målsætninger, som er nemmere for os borgere at kunne yde en indsats til, og som højere grad inspirerer til at gøre en forskel.

Begrænse < Bidrage

Vi må forstå, at vi som mennesker ikke kun skal begrænse skaden på planeten, men begynde at se os selv som hele mennesker, som kan bidrage til omstillingen til et bæredygtigt samfund. Vi kan skabe et positivt fodaftryk på planeten.

Støt CradlePeople på deres egen side, og lær mere om hvordan vi kan skabe et positivt fodaftryk på planeten:

Måske du også har lyst til at læse om…

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *