Hvornår er noget grønt?

I dag kan man næsten ikke tænde fjernsynet uden at blive bombarderet med reklamer for benzinbiler, som kaldes miljøvenlige og grønne. Det er tit med reference til, at bilerne kan køre lidt længere på literen end ældre biler. Men bare fordi en bil kan køre X antal kilometer på en liter benzin, er den altså ikke miljøvenlig eller grøn.

Det her kan godt lyde som en hetz mod benzinbiler, men det er det ikke. Det er blot et opråb, om at en vare skal leve op til det, den bliver solgt på.

For ikke så længe siden blev der lavet regler for, hvornår et produkt kan kaldes et light-produkt, og på den samme måde er der behov for, at forbrugerne kan regne med de informationer, de eksempelvis får i bilreklamer.

På mange måder er inflationen i ord som ’miljøvenlig’, ’grøn’ og ’god for klimaet’ med til at vildlede forbrugerne i forhold til, hvad der i virkeligheden er grøn transport.

Alt skal ses i forhold til sine modsætninger, så skal man have lov til at kalde et transportmiddel grønt, skal det være, fordi det er væsentligt mindre miljøskadeligt end andre konkurrerende former for transport. Derfor kan elbiler være grønne, men benzinbiler kan simpelthen ikke kaldes grønne.

Det ville være fint, hvis Forbrugerombudsmanden valgte at reagere på nogle af de her bilreklamer og sætte en række standarder for, hvornår en bilproducent må kalde noget grønt.
Af: Jonas Bjørn Jensen
Læs flere indlæg fra ’Det Politiske Værksted’ og deltag i debatten på Klimabloggen.dk

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Holdninger og tagget , , , , , , af klimabloggen. Bogmærk permalinket.
klimabloggen

Om klimabloggen

Klimabloggen.dk er et site med aktuelle blogindlæg om grøn transport. Bloggen skrives af Troels, Andreas og Jonas. Det primære formål er at debattere, hvordan grøn transport kan og bør være i Danmark. Med din viden og dine transport-erfaringer kan det på længere sigt være muligt at blive klogere på, hvordan vi som forbrugere mener, at grøn transport kan og bør være i Danmark. Klimabloggen.dk gæsteblogger på Natur-Energis blog, men på klimabloggens eget site kan du finde endnu flere indlæg om grøn transport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *