Bekymret over amerikanske tilstande en søndag morgen

Dette blogindlæg udspringer fra en oplevelse, som jeg havde, da jeg besøgte min søster for et par uger siden.

Min søster bor i den her lille by i et naturskønt område med mange børnefamilier, og hvor der hersker et tæt lokalmiljø bygget op omkring skole, sportshal, brugs og bager. Traditionen tro skulle vi have frisk morgenbrød fra bageren om søndagen. Der er ca. 500 meter til bageren, så vi ikke engang overvejede at tage bilen. Det er da kun hyggeligt med sådan en lille frisk morgentur.

Heftig aktivitet på parkeringspladsen

Det er ikke mange mennesker, vi møder på vores vej, hvilket jeg undres over, da jeg VED, at søndagsturen til bageren er meget udpræget sådan et sted. Men jeg skal love for, at der var aktivitet, da vi nåede frem – særligt på parkeringspladsen. Forundret og lidt skræmt var jeg, da jeg står der på pladsen foran bageren og føler mig meget i vejen med min lille nevø i barnevognen, når den ene bil efter den anden kommer ræsende ind på parkeringspladsen. Jeg tænkte bare, hvorfor var der ikke andre, som også havde valgt at tage turen til bageren på gåben eller på cykel denne morgen? Langt størstedelen i byen har max 1 km. til bageren. Det er både dyrt og ikke særligt miljøvenligt – og så er det jo slet, slet ikke nødvendigt. Og hvor bliver lysten til lidt frisk luft af?

Undgå amerikanske tilstande

Jeg blev lidt trist over at opleve dette scenarie. Jeg kan ikke forstå, at man ikke skulle kunne overskue den lille gåtur til bageren – ikke bare for miljøets skyld, men også for sit helbreds skyld og ikke mindst at være et godt forbillede for sine børn. Jeg vil være så ked af at få samme tilstande, som jeg oplevede i sommers, da jeg var i USA. Her tog de fleste konsekvent bilen, når de skulle noget – uanset hvor langt der var.

Skulle vi ikke tage at stoppe op, hver gang vi lige skal til at sætte os ind i bilen og overveje en ekstra gang, om man ikke kunne gå eller tage cyklen til ens ærinde i stedet? Selvfølgelig forventer jeg ikke at man går flere kilometer. Men rigtig mange småture kunne nemt gøres uden bilen.

Er det mig som er helt galt på den, eller sidder du måske inde med en anden mening? Så skriv den endelig til mig.

/Tina

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *