Hvordan skaber jeg en mere klimavenlig hverdag – skridt for skridt

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. For mig er det ikke blot et job, men også et personligt engagement. Jeg vil rigtig gerne gøre en personlig indsats for, at vores klima skal komme på rette køl igen – også selvom mit bidrag blot er en dråbe i havet. Det er slet ikke mig blot at læne mig tilbage og vente på at politikere og statsledere skal blive enige om en løsning. Det er min klare overbevisning, at mit lille bidrag også betyder noget. For hvis vi er mange, som gør bare “lidt”, så vil det i sidste ende gøre en reel forskel.

Men hvordan skaber man så en hverdag, hvor man får taget disse små skridt og får skabt nogle forandringer til fordel for klima og miljø – uden at det bliver for surt og fanatisk? Jeg skal ikke være hellig. Jeg husker altså ikke altid at tage min mobiloplader ud af kontakten, jeg EEEELSKER lange varme bade i denne kolde vintertid, jeg får ikke altid sorteret mit affald, og så rejser jeg med flyet flere gange om året.

Til gengæld har jeg skåret kraftigt ned på brugen af tørretumbleren, jeg koger altid vandet i en elkedel, inden det hældes i gryden, jeg har sagt nej tak til reklamer, og så har jeg altid et handy indkøbsnet på mig. Og så er jeg selvfølgelig skiftet til Ren Energi fra Natur-Energi www.natur-energi.dk/ren-energi 🙂

Der er stadig en masse, jeg kan gøre, for en mere klimavenlig hverdag. Men for at det skal blive en fast del af en travl hverdag, skal ændringerne ikke ske alt for drastisk – det skal gøres skridt for skridt. Dette vil jeg gerne arbejde på, og jeg har valgt at skrive om det i nogle faste indlæg på vores Natur-Energi blog de næste kommende torsdage.

Det skal ikke kun handle om strøm, men om alt mellem himmel og jord, som jeg i min hverdag kan bidrage med for at gøre bare en lille forskel for vores klima og miljø.

I må meget gerne deltage med kommentarer og input.

/Tina

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Klimavenlig hverdag og tagget , , , , , , af Tina. Bogmærk permalinket.
Tina

Om Tina

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. I min blog vil jeg give mit bud på, hvordan man kan gøre sin hverdag mere klimavenlig igennem nogle små nemme tiltag – skridt for skridt. Jeg vil inddrage min egen hverdag som eksempel. For mig er det nemlig ikke blot et job, men også et personligt engagement. Så hvis I derude sidder inde med tips eller gode idéer, som jeg skal prøve, så tøv ikke med at smide en kommentar! Jo flere klimavenlige råd jo bedre.

2 tanker om "Hvordan skaber jeg en mere klimavenlig hverdag – skridt for skridt"

 1. Hej Tina,
  Man skal jo starte et sted vi kan jo ikke allesammen gå fra den ene yderlighed til den anden. Jeg har prøvede for sjov at se en om jeg kunne klare en måned uden tørretumbler og det kan man altså fint klare. Jeg har faktisk hivet stikket ud på min så er det besværligt hvis man skal bruge den så gøre man det ikke så meget 🙂

 2. Tak for dit input, Gitte. Det var måske værd at overveje det med at hive stikket:) Den største udfordring for mig lige nu -mht. at nedsætte forbruget af tørretumbleren – er at lære kæresten det. Han synes jo stadig, at det er nemmest “lige smide det i tumbleren” i stedet for at hænge det op på tørrestativ. Hans argument er også, at det skaber et dårligt indeklima i vores lejlighed på 3. sal. Og det har han jo desværre lidt ret i….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *