Endnu en vindmølle!

Af Emilie Kromann-Andersen, kommunikationsmedarbejder hos Natur-Energi

I 2013 byggede Natur-Energi en vindmølle for de øremærkede midler som kunder på Ren Energi Standard og Ren Energi Plus har indbetalt. Natur-Energi har nu bygget i alt tre nye vindmøller, og dermed har selskabet sammen med kunderne levereret et stort bidrag til opførelse af nye vedvarende energianlæg.

 

Kundernes bidrag til investering i vedvarende energiproduktion
Investering i ny vedvarende energiproduktion er et centralt omdrejningspunkt i den certificeringsaftale, som Natur-Energi har indgået med WWF Verdensnaturfonden. Det øremærkede beløb afhænger af, hvilket elprodukt den enkelte kunde har valgt, men det grundlæggende koncept er gennemgående:

Hver gang vores kunder trykker på stikkontakten, investerer vi et øremærket beløb i en vindmølle” siger vicedirektør Jette Miller og fortsætter, ”Det bedste er selvfølgelig at slukke for lyset, men det næstbedste er at vælge klimaneutral el, – og det valg ønsker vi at gøre så nemt som muligt for danskerne”.

Certificeret strøm
Da Natur-Energi så dagens lys i 2008 var der ingen mulighed for at vælge klimavenlig strøm. Det var Natur-Energi’s mission at lave om på det ved at levere et af markedets mest grønne elprodukter.

Derfor gik Natur-Energi ind i et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden om certificering af den strøm, som Natur-Energi sælger. Med aftalen sikres det at:

 • Der investeres alene i vedvarende energikilder som vindmøller, solceller eller biomasse.
 • Der investeres alene i nye projekter: Der investeres ikke i gamle vindmøller!
 • ”Mest miljø for pengene”: Investeringerne skal sikre størst mulig miljøeffekt pr. investeret krone
 • Driftsoverskud skal geninvesteres i nye vedvarende energikilder

Faktisk sætter geninvesteringen af driftsoverskuddet gang i en sneboldeffekt, fordi Natur-Energi er forpligtet til at geninvestere det overskud, som måtte rejses i forbindelse med produktion af vindenergi, på de nye vedvarende energianlæg. Om det siger Jette Miller:

Ved at geninvestere overskuddet bliver der med brug af vindmøllestrøm opført endnu flere vindmøller – og dermed er investeringerne for alvor med til at reducere det CO2-fodaftryk, som vi alle sammen sætter som strømforbrugere”.

Det fremgår også af samarbejdsaftalen, at WWF løbende skal kontrollere produkterne Ren Energi Standard og Ren Energi Plus. Det er en ekstra sikkerhed for at kundernes indbetalinger bliver investeret i nye vedvarende energianlæg. Der kan ifølge aftalen investeres i sol, vind og biomasse. Frem til i dag er der alene investeret i vindenergi.

I Natur-Energi glæder vi os over, at vi på baggrund af de øremærkede midler som kunder på Ren Energi Standard og Ren Energi Plus indbetaler, kan være med til at fremme produktionen af vedvarende energi.

Måske du også kunne være interesseret i:

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *