Undgå madfrådseri, når du inviterer vennerne til middag eller fest

Kender I også situationen, hvor man har holdt selskab og igen har købt alt, alt for meget ind til gæsterne? For man vil jo nødig stå i den situation, hvor man ikke har mad nok. Det ville jo være pinligt!  Men jeg har også MEGA dårlig samvittighed, når jeg efterfølgende står og smider en masse god mad ud, fordi man endnu engang har købt ekstra af det hele – for hvis nu…

Men hvad er egentlig det værste, som kan ske? At gæsterne skal sidde og sulte? Næppe! Hvem har nogensinde oplevet at gå sulten fra et selskab? Men ja det ville da ikke være særligt fedt, hvis gæsterne skulle sidde og ”spare” på maden for, at der er nok til alle. Et skrækscenarie for enhver værtinde, som gerne vil vise overskud og at ”hos mig mangler der ihvertfald ikke noget”.

Til kamp imod madfrådseriet

Men nu vil jeg altså alligevel tage kampen op imod madfrådseriet og overforbruget, når jeg inviterer til middag eller fest. Endnu et skridt mod en mere klimavenlig hverdag. Jeg er simpelthen begyndt at skrive ned, hvad jeg køber ind til mine gæster – det gælder både til fødselsdage og rødvinsaftnerne med vennerne. Der er jo klart forskel på behovet for mad/drikke, når min kæreste inviterer vennerne på besøg, eller jeg inviterer veninderne 🙂 Og så skriver jeg ned, hvad der rent faktisk er blevet brugt, og hvad der blev til overs. Evt. også mangler… På den måde vil jeg hurtigt kunne danne mig et godt indblik i, hvad der er behov for, når der skal handles ind til selskab. Så slipper jeg ikke kun for den dårlige samvittighed over at skulle smide en masse mad ud, men jeg vil også spare penge, som evt. kunne bruges på at købe flere økologiske produkter eller en bedre vin.

Håber at andre kan bruge dette bæredygtige forslag!

/Tina

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Klimavenlig hverdag og tagget , , af Tina. Bogmærk permalinket.
Tina

Om Tina

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. I min blog vil jeg give mit bud på, hvordan man kan gøre sin hverdag mere klimavenlig igennem nogle små nemme tiltag – skridt for skridt. Jeg vil inddrage min egen hverdag som eksempel. For mig er det nemlig ikke blot et job, men også et personligt engagement. Så hvis I derude sidder inde med tips eller gode idéer, som jeg skal prøve, så tøv ikke med at smide en kommentar! Jo flere klimavenlige råd jo bedre.

En tanke om "Undgå madfrådseri, når du inviterer vennerne til middag eller fest"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *