Kender I også situationen, hvor man har holdt selskab og igen har købt alt, alt for meget ind til gæsterne? For man vil jo nødig stå i den situation, hvor man ikke har mad nok. Det ville jo være pinligt! Men jeg har også MEGA dårlig samvittighed, når jeg efterfølgende står og smider en masse god mad ud, fordi man endnu engang har købt ekstra af det hele – for hvis nu…
Men hvad er egentlig det værste, som kan ske? At gæsterne skal sidde og sulte? Næppe! Hvem har nogensinde oplevet at gå sulten fra et selskab? Men ja det ville da ikke være særligt fedt, hvis gæsterne skulle sidde og ”spare” på maden for, at der er nok til alle. Et skrækscenarie for enhver værtinde, som gerne vil vise overskud og at ”hos mig mangler der ihvertfald ikke noget”.
Til kamp imod madfrådseriet
Men nu vil jeg altså alligevel tage kampen op imod madfrådseriet og overforbruget, når jeg inviterer til middag eller fest. Endnu et skridt mod en mere klimavenlig hverdag. Jeg er simpelthen begyndt at skrive ned, hvad jeg køber ind til mine gæster – det gælder både til fødselsdage og rødvinsaftnerne med vennerne. Der er jo klart forskel på behovet for mad/drikke, når min kæreste inviterer vennerne på besøg, eller jeg inviterer veninderne 🙂 Og så skriver jeg ned, hvad der rent faktisk er blevet brugt, og hvad der blev til overs. Evt. også mangler… På den måde vil jeg hurtigt kunne danne mig et godt indblik i, hvad der er behov for, når der skal handles ind til selskab. Så slipper jeg ikke kun for den dårlige samvittighed over at skulle smide en masse mad ud, men jeg vil også spare penge, som evt. kunne bruges på at købe flere økologiske produkter eller en bedre vin.
Håber at andre kan bruge dette bæredygtige forslag!
/Tina
Nogle gode tanker, Tina!
Vi har også lanceret en kampagne om at undgå madspild i Julen – men den kan også sagtens “oversættes” til middage:
http://www.madspild.net/julen.html
KH
Stop Spild Af Mad