Vinddreven biograf – på min ønskeliste over grønne fritidsaktiviteter

Jeg har tænkt på, hvordan jeg kan tage hensyn til klimaet i forbindelse med mine fritidsaktiviteter, som spænder lige fra cafébesøg, biografture, koncerter, den daglige motion, besøgene hos venner/familie, sofahygge foran TV’et m.m.

Umiddelbart virker det en anelse umuligt at lave om på disse forankrede aktiviteter, så man tager mere hensyn til miljøet. Og så alligevel… Mht. Cafébesøgene så er der jo efterhånden kommet flere hyggelige steder, som har bygget deres koncept op omkring bæredygtighed og økologi. Man kan jo f.eks. vælge spisestedet BioM, som er et af de nye steder, hvor bæredygtighed er sat i højsæde. Der er også steder, som går skridtet videre og drives på frivillig basis, hvor profitten går til velgørende formål. Cafe Zusammen er et prima eksempel. 

Biografturen er måske lidt sværere at gøre mere klimavenlig. Man kan jo selvfølgelig udskifte popcornene med bioorganiske kiks, men det er nok de færreste, som vil gå den vej 🙂 Desværre har vi danskere endnu ikke mulighed for at gå i en Vinddreven biograf, som de har det i Gibson City, USA. Den står i hvertfald på min ønskeliste. 🙂 

Den samme udfordring gælder koncerter og spillesteder, hvis det ikke lige var for f.eks. den landsdækkende Grønne Koncert eller Roskilde Festival, hvor der arbejdes for gode formål. Derfor blev jeg også glad for at se, at spillestedet Culture Box  er skiftet til Natur-Energi, netop som et initiativ til at tænke mere klimavenligt! Flere af dem, tak!

 Mht. at dyrke motion, ja så skal løbeturen helt klart prioriteres frem for turen i fitnesssalen eller svømmehallen. Dog er jeg glad for at se, at mit lokale fitnesscenter tager flere initiativer til at tænke på miljøet via deres energiforbrug. Desuden kan vi medlemmer flere steder finde oplysninger og påmindelser om at tænke på miljøet bl.a. at spare på vandet, papiret m.m.

 Ja så lidt ændring på sine vaner i fritiden, kan sagtens have en positiv effekt på klimaet. Det er mange gange et spørgsmål om, at være bevidst om valget af sin leverandør. Og måske nogle gange helt droppe brugen af en leverandør, når vi skal hygge eller underholdes. Brug naturen i stedet! Man kunne f.eks. udskifte cafebesøget med en kaffe i parken, bifturen om søndagen kan udskiftes med en gåtur i skoven m.m.

 Hvad tænker I? Nu er København mit nærområde. Det kunne være fedt at høre fra jer omkring grønne aktivitetssteder f.eks. caféer, klubber m.m. som tænker på miljøet.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *