A-kraft er IKKE en holdbar klimaløsning

En af ugens store energinyheder var, at flere politikere gerne vil åbne diskussionen om atomkraft i Danmark. Heldigvis sagde de fleste politikere nej tak – og mange tak for det.
Ikke desto mindre er det oftere og oftere, at spørgsmålet dukker op i pressen, og det tyder på, at mange aktører gerne ser debatten ”modnet”. Derfor er det vigtigt, at politikerne melder klart ud.

Set fra min stol er risikoen, at politikere og elselskaber(ikke Natur-Energi, naturligvis ) begynder at få ”gode ideer” og over vejer at medregne A-kraft som en vedvarende energikilde. Det vil af flere årsager være en dårlig ide, da vi fortsat ikke ved, hvad vi skal gøre med affaldet, og fordi midlerne til A-kraft formentlig vil bliver stjålet fra den vedvarende energi.

Står i vejen for vedvarende energi

Desuden har miljøorganisationen NOAH et par gode bud på, hvorfor vi skal satse på reelle vedvarende energikilder:

1.    Atomkraft kan kun bidrage med en brøkdel af det, der er nødvendigt. Og selv det vil kræve en massiv og alt for langvarig udbygning med atomkraftværker globalt.
2.    En sådan udbygning vil låse energiforsyningen langt ud i fremtiden og mindske de økonomiske incitamenter til at effektivisere energiforbruget.
3.    Atomkraftværker passer meget dårligt sammen med vedvarende energikilder, når man ser bort fra vandkraft, som er let at regulere.
4.    Atomkraftværker er en centraliseret energiforsyning, som kræver et kraftigt udbygget el-net. Derfor er atomkraft kun relevant for de industrialiserede lande.
5.    Atomkraftværker er en af de løsninger, der giver mindst CO2-reduktion(klima) for pengene. Energieffektiviseringer og -besparelser giver langt større, hurtigere og billigere reduktioner.

Dertil kommer, at risikoen for uheld fortsat er til stede, og jeg personligt er utryg ved tanken – uanset hvor sikre de nye anlæg er.

Bedste hilsner

Mikkel

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Klimadebatten og tagget , , , , , , af Tina. Bogmærk permalinket.
Tina

Om Tina

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. I min blog vil jeg give mit bud på, hvordan man kan gøre sin hverdag mere klimavenlig igennem nogle små nemme tiltag – skridt for skridt. Jeg vil inddrage min egen hverdag som eksempel. For mig er det nemlig ikke blot et job, men også et personligt engagement. Så hvis I derude sidder inde med tips eller gode idéer, som jeg skal prøve, så tøv ikke med at smide en kommentar! Jo flere klimavenlige råd jo bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *