Coen-brødrenes sandhed om kul

I går læste jeg en artikel om det sydkoreanske firma Daewoo, der tilsyneladende har opfundet et flydende “CO2-frit” kulkraftværk.

De nye værker er tilsyneladende baseret på en såkaldt ”Clean Coal-teknologi”, der efter sigende skulle være klimavenlig. Temmelig newspeak-agtigt i øvrigt. Når jeg læser den slags, bliver jeg øjeblikkeligt skeptisk, da kul jo netop er et redskab for mørkets fyrster;-).

Her er det så, at jeg hurtigt kan blive forvirret på et højere plan, når jeg begynder at læse kommentarsporet på Ingeniøren, der bragte artiklen. Kan det virkelig fungere? Jeg må jo blankt indrømme, at jeg ikke har en naturvidenskabelig baggrund, og derfor kan det være ikke så lidt vanskeligt for mig at tackle de ofte svært tekniske argumenter.

De dygtige og engagerede ingeniører, der debatterer artiklerne, er sjældent enige. Ofte heller ikke om præmisserne for debatten – det har jeg læst mig til mange gange i forbindelse med klimavenlige strømprodukter, hvor det nogle gange kommer til at handle om ledningsnet og leverance mellem Øst- og Vestdanmark.

Min tvivl blev dog manet i jorden, da jeg pludselig bed mærke i en af debattørerne indlæg, hvor han nærmest udbrød: ” Forbrænding af kulstof udvikler CO2 på den ene eller den anden måde — lad os se det i øjnene!”.

Det slog hovedet på sømmet og fik mig til at tænke på Coen-brødrenes legendariske spoof-reklame, der gør tykt grin med den amerikanske kul-lobbys forsøg på at brande kul som en ren energikilde. Lov mig at se den:-)

Er du i tvivl, er du ikke i tvivl. Heller ikke denne gang, da det kom til stykket.

Mikkel

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Klimadebatten og tagget , , af Tina. Bogmærk permalinket.
Tina

Om Tina

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. I min blog vil jeg give mit bud på, hvordan man kan gøre sin hverdag mere klimavenlig igennem nogle små nemme tiltag – skridt for skridt. Jeg vil inddrage min egen hverdag som eksempel. For mig er det nemlig ikke blot et job, men også et personligt engagement. Så hvis I derude sidder inde med tips eller gode idéer, som jeg skal prøve, så tøv ikke med at smide en kommentar! Jo flere klimavenlige råd jo bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *