Er el-biler en god klimaløsning?

På det seneste har jeg tænkt lidt over elbilerne som klimaløsning – specielt da jeg har taget bussen på arbejde den seneste måned. Umiddelbart er det jo en knaldgod ide, da bilerne ikke forurener, mens de kører, og samtidig er det jo forfærdeligt smart, at de ikke larmer.

Alligevel er jeg ikke 100 procent sikker. Udfordringen er, at hvis vi udskifter den nuværende danske ”bilpark” med el-biler, får vi også brug for endnu mere energi til at forsyne de mange nye biler – jeg forestiller mig indtil videre ikke, at danskerne holder op med at køre i bil;-)

Grøn energi?

Det betyder jo, at vi får behov for en stor energiproduktion til at tilfredsstille de ”sultne” el-biler, og indtil videre går det som bekendt ikke vanvittigt hurtigt med at udbygge den vedvarende energi og trække stikket til kulkraftværkerne. Heller ikke selvom vi gør vores bedste hos Natur-Energi;-).
Med andre ord er risikoen ved den eldrevne bilpark, at vi bibeholder kulkraften for at skabe tilstrækkelig med ”benzin” til vores nye elbiler. Klimamæssigt ikke den helt store succes, vel?

Mindsker el-bilerne CO2-udledningen

På den anden side er det sådan, at hvis CO2-udledningen føres over i energisektoren(fra benzin til strøm), er det meningen, at kvoteloftet skal sikre, at vi ikke bare kan blive ved med at udlede(det gælder i hvert fald indtil transportsektoren også er fuldt indlemmet i kvotesystemet).

Med andre ord vil der – lidt forsimplet formuleret, da der er andre ubekendte i regnestykket – gå kortere tid, før staten og energiselskaberne vil blive tvunget til at skabe mere vedvarende energi til elnettet. Jeg er dog heller ikke sikker på, at det holder vand i praksis.

Indtil videre er jeg nået til den konklusion, at el-biler er en god ide, og at vi må finde løsningerne efterhånden, som problematikkerne omkring energiforsyningen opstår. Når alt kommer til alt, er det vigtigste, at vi får sparket teknologien i gang – så må finde ud af de andre ting hen ad vejen…

Men det vigtigste er fortsat, at de kører på vedvarende energi...

Bedste hilsner

Mikkel

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Klimadebatten og tagget , , , , , , , af Tina. Bogmærk permalinket.
Tina

Om Tina

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. I min blog vil jeg give mit bud på, hvordan man kan gøre sin hverdag mere klimavenlig igennem nogle små nemme tiltag – skridt for skridt. Jeg vil inddrage min egen hverdag som eksempel. For mig er det nemlig ikke blot et job, men også et personligt engagement. Så hvis I derude sidder inde med tips eller gode idéer, som jeg skal prøve, så tøv ikke med at smide en kommentar! Jo flere klimavenlige råd jo bedre.

En tanke om "Er el-biler en god klimaløsning?"

  1. Pingback: Dit el-valg er altafgørende « Klimabloggen.dk | Grøn transport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *