Tegnefilm kan gøre den "gode" sag til en "vindersag"

Udviklingsbistand, miljø, nødhjælp og klima. Alle områder har den samme udfordring, når NGO’er, virksomheder og staten skal skabe opbakning eller rejse økonomiske midler til de velgørende formål; De skal illustrere sagen overfor de mennesker, der skal engageres til at give en hånd med eller spytte nogle kroner i kassen. Derfor gælder det om at fortælle en original historie.

Jeg er ofte støt på den holdning, at det ikke kræver andet end et par billeder af nødlidende afrikanere, vindmøller eller fugle, der er blevet ”rullet i tjære og fjer”.

Min erfaring – både her fra butikken og hvad jeg har hørt fra andre i samme ”branche” – er dog, at det er vanskeligere end som så, da de fleste mennesker i forvejen bliver eksponeret for den slags billeder dagligt. Vi er simpelthen vant til at se de samme symboler via nyhederne og de mange andre, der appellerer til, at vi skal gøre noget godt for andre – uanset om det er andre NGO’er, virksomheder eller kampagner.

Personligt vil jeg hellere se billeder af projekter, hvor tingene er lykkes, end billeder af situationer, hvor alt er gået galt. Det, synes jeg, er væsentligt mere engagerende.

Ny klima-NGO satser på animationsfilm

Heldigvis er der nogle organisationer, der virkelig har fat i den lange ende. 350.org er en relativt ny NGO, der arbejder for at modvirke klimaforandringerne. Et er, at organisationen har et meget aktivt facebook-forum, hvor kommentarerne kommer efter få sekunder, men det virkelig spændende er, at de er vanvittig dygtige til at lave animationsfilm.

Filmene er pædagogiske, men samtidig cool, da de er flotte og altid fokusere på, hvordan vi kan gøre tingene bedre. Og strategien virker tilsyneladende. 350.org har udviklet sig eksplosivt og fungerer i dag som et dynamisk verdensomspændende netværk.

Jeg er sikker på, at det er vejen frem. Hvad mener I?

Bh

Mikkel

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Klimadebatten af Mikkel. Bogmærk permalinket.
Mikkel

Om Mikkel

Hej! Jeg hedder Mikkel og arbejder med kommunikation og presse hos Natur-Energi. Min ide er at bruge bloggen til at fortælle lidt om nye grønne tiltag – både dem vi selv sætter i søen, og de andre mennesker, virksomheder og organisationer hiver op af hatten. Jeg vil naturligvis primært fokusere på sammenhængen mellem klima og energi, men mon ikke jeg også kan finde plads til andre grønne emner i ny og næ. Mit håber er, at jeg kan gøre klima og energi mindre kompliceret for mennesker, der ikke er beskæftiger sig med det til daglig - formentlig de fleste – og gøre det spændende at gøre en forskel. Derfor vil jeg også blogge mere om konkrete handlemuligheder end nye, forbedrede vindturbiner. I øvrigt er det altid sjovere at følges ad, så del endelig jeres tanker med mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *