Lancering af NØDSTRØM

Den ellers så kedelige elregning har fået et nyt formål. Folkekirkens Nødhjælp og Natur-Energi lancerer et internationalt banebrydende samarbejde – NØDSTRØM – som gør det let for forbrugerne at gøre en forskel i kampen mod global opvarmning. Og det behøver endda ikke koste ekstra for den enkelte forbruger. Så nu får de gamle el-monopoler kamp til stregen.

Elregningen er for de fleste danskere en ubehagelig regning, som blot skal betales. Men med NØDSTRØM, får elregningen pludselig en positiv rolle. Den kan pludselig gøre en forskel. NØDSTRØM gør en forskel på tre områder:

· Forbrugerne får el fra vedvarende energikilder så som vind og vandkraft

· 8% af elregningen fra Natur-Energi doneres til Folkekirkens Nødhjælp klimaprojekter i verdens fattigste lande, der hvor klimaforandringernes konsekvenser rammer befolkningen hårdest her og nu.

· Natur-Energi forpligter sig til at investere i nye møller og biogasanlæg, således at der kommer mere vedvarende energi på markedet.

Natur-Energi – den udfordrende alternative energileverandør – giver nu danskerne muligheden for at investere i nye vindmøller og samtidig støtte klima- og energiprojekter i verdens fattigste lande. Det hele sker via elregningen og uden at det behøver at koster ekstra. Det er opskriften på en helt ny måde at bruge strøm på, som det lille grønne energiselskab Natur-Energi og Folkekirkens Nødhjælp i dag lancerer.

Banebrydende samarbejde

Mange danske føler, at den globale opvarmning er et stort problem – men mange føler også at det er svært at gøre en forskel. Det er noget med statsministre og FN organer. Nødstrøm skulle gerne være en af løsningerne for dem, som ønsker at gøre en positiv forskel.

Samarbejdet er banebrydende internationalt set – hverken Folkekirkens Nødhjælp eller Natur-Energi kender andre eksempler.

Og den konkrete handlemulighed er allerede faldet i god jord hos nogle af de danskere, der kan og vil gøre en forskel:

– Nu er der ikke nogen undskyldning længere. Med NØDSTRØM er det blevet nemt både at gøre noget for miljøet herhjemme og samtidig hjælpe de mennesker i verden, der slås mest med klimaforandringerne. Jeg er allerede skiftet, siger Ida Auken(SF), miljøordfører.

– Det er godt tænkt af Folkekirkens Nødhjælp at tilbyde en handlemulighed, hvor man som helt almindelig privatperson nemt både kan reducere CO2 udslippet og samtidig bekæmpe konsekvenserne af klimaændringerne. Jeg overvejer alvorligt at skifte – det er en glimrende ide, siger Peter Juel Jensen(V), næstformand i miljøudvalget.


De gamle monopoler får kamp til stregen

Det nye initiativ er endnu en udfordring fra den nye alternative energileverandør Natur-Energi til de store monopolselskaber, der sælger danskerne ”sort” kulstrøm til høje priser. Ved at skifte til NØDSTRØM er forbrugeren med til at investere i nye vedvarende energianlæg, så Danmark kan skrue ned for den sorte kulstrøm og mindske CO2-udslippet, og samtidig går otte procent af elregningen til blandt andet seks soldrevne vandsystemer i Zambia, som giver tørkeramte landsbyer adgang til rent drikkevand.

Rasmus Christensen, direktør i Natur-Energi, kalder det nye samarbejde oplagt og tror på, at danskerne er klar til at gøre en forskel over elregningen:


– Med NØDSTRØM viser vi de gamle monopolister i energibranchen, at der er en både bedre og billigere måde at være leverandør af strøm til danskerne på. De gamle selskaber må jo tjene styrtende med penge, når vi kan tilbyde strømmen billigere og samtidigt give penge til både opførelsen af nye alternative energianlæg og til de klimaramte i verdens brandpunkter, siger Rasmus Christensen, adm. direktør hos Natur-Energi.

Fakta om Natur-Energis klimavenlige strøm

Natur-Energi køber den mængde strøm, du forbruger, hos en vedvarende energi-producent – eksempelvis fra vindmøller, vandkraft eller biomasse.

Natur-Energi forpligter sig til at investere 3,75 øre per brugt kilowatt-time i vedvarende energi-anlæg – f.eks. vindmøller eller biomasseanlæg.


Jo flere anlæg vi har med vedvarende energi, jo mere “grøn” strøm kommer der også i den store fælles strøm-pulje.

Fakta om NØDSTRØM

Ved at skifte elselskab og vælge produktet NØDSTRØM hos Natur-Energi er du med til at støtte verdens fattigste med otte procent af regningen for dit elforbrug. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps projekter blandt de fattigste mennesker i verden, der på grund af klimaforandringer udsættes for tørke og sult.

 

Det er ikke dyrere for dig at skifte til Nødstrøm. Prisen per kilowatt-time hos Natur-Energi er ofte billigere end den pris, de fleste betaler ved deres gamle elselskab.


Natur-Energi leverer også en velkomst-pakke med elsparepærer og elspareskinner til 4 stikkontakter. Velkomstpakken kan alene spare en almindelig familie for ca. 535 kroner om året i el.

En almindelig familie med et forbrug på 4500 kwh om året vil have mulighed for at spare næsten 600 kroner om året med NØDSTRØM – inklusiv bidraget på de otte procent til Folkekirkens Nødhjælp.

Se mere på www.natur-energi.dk eller www.noedhjaelp.dk

For yderligere informationer om NØDSTRØM kontakt:
Rasmus Christensen, administrerende direktør i Natur-Energi:
Mobil: 30295801 Mail: rasmus.christensen@natur-energi.dk

 

Christian Friis Bach, International chef i Folkekirkens Nødhjælp:
Mobil: 25337711 Mail:
cfb@dca.dk

 

Mads Klæstrup Kristensen, kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp:
Mobil: 20256789 Mail:
mkk@dca.dk


Video fra klimaprojekter og interviews kan downloades fra www.vnr.tv

Spørgsmål om video-pressemeddelelsen:

Anders Garde Kongshaug, ceo, creative producer, international TV relations
Mobil: 23103058
www.vnr.tv 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *