Skattereform tilskynder ikke danskerne til at handle klimavenligt

Skattereform tilskynder ikke danskerne til at handle klimavenligt

Den nye skattereform skal gøre det mindre attraktivt at forurene og mere attraktivt at arbejde. Alligevel skal danskerne fortsat betale CO2-afgift, når de køber strøm fra vedvarende energikilder. CO2-afgiften bør fjernes fra klimavenlig strøm nu, sådan at det kan betale sig for den enkelte at gøre en forskel for klimaet gennem sit elforbrug, mener det grønne energiselskab Natur-Energi.  

Selvom privatforbrugerne vælger at købe strøm fra vindmøller og vandkraftværker, skal de fortsat betale otte procent oven i regningen i CO2-afgift. Udspillet til den nye skattereform indeholder ingen ændringer i CO2-afgiften, der ifølge Skatteministeriets tal fra 2007 indbringer staten 5,1 milliarder kroner om året. Dermed har danskerne fortsat ingen økonomisk gevinst ud af at skifte kulstrømmen ud med klimavenlig og grøn energi.

– Skattereformen er uambitiøs på energiområdet. Den ændrer ikke en disse ved, at danskerne fortsat skal betale CO2-afgift, selvom de køber klimavenlig strøm. Det giver ikke borgerne et positivt incitament til at ændre adfærd. Det har været sagt i årevis ”at det skal kunne betale sig at arbejde”, men den nye reform burde få os til at sige, ”at det kan betale sig at handle klimavenligt”. Reformen skal have endnu tur i møllen, så danskere, der køber strøm fra vedvarende energikilder, fratages for at betale CO2-afgift, sådan som det blandt andet er sket i Holland, siger Rasmus Christensen, Adm. direktør Natur-Energi.  

Fakta om CO2-afgift og vedvarende energi i Danmark

CO2-afgften har eksisteret siden 1992, og prisen for elforbrugerne er på 9 øre pr. kWh – uanset om strømmen bliver købt fra vedvarende energikilder eller ej. CO2-afgiften udgør knap 8 procent af den samlede elpris og koster en typisk dansk husstand med et årligt forbrug på 5.000 kWh knap 600 kr. om året.

Læs om Natur-Energi på www.natur-energi.dk

 

For yderligere information kontakt venligst:

Rasmus Christensen, administrerende direktør i Natur-Energi:
Mobil. 30295801 eller mail:
rasmus.christensen@natur-energi.dk

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *