Investeringer i ny vedvarende energi 2010

Vi er snart klar til at foretage vores første investering i ny vedvarende energi, som vores engagerede kunder har gjort mulig.

Lige nu kigger vi på flere forskellige projekter, men der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor er intet afgjort endnu. Nedenfor beskriver vi nogle af de projekter, som vi er ved at vurdere med henblik på at vælge den rigtige investering.

Det nye vedvarende energianlæg er med til at skabe en “snebold-effekt”, da eventuelle driftsoverskud skal geninvesteres hvert år. Det betyder, at det nye anlæg, vi bygger sammen med kunderne, også bidrager til at øge investeringerne år for år.

Læs mere om retningslinjerne investeringerne på vores website.

Vi overvejer både danske og udenlandske projekter – dog kun indenfor Europa. Baggrunden er, at vi ønsker at skabe størst mulig miljøeffekt for pengene. Hvis forholdene for en investering er mere gunstige i et andet europæisk land end Danmark, kan vi bygge mere vedvarende energi for det samme beløb.

Samtidig kan vi – set i et klimamæssigt perspektiv – lige så vel bygge ny vedvarende energi Tyskland eller Italien som i Danmark. Klimaudfordringen er global, og Europa er et godt sted at begynde, da de europæiske lande tegner sig for en stor del af den samlede CO2-udledning.

Vindmølle Münsterland, Tyskland
Projektet er en vindmølle i midten af Tyskland i den nordøstlige del af amtet Münsterland. Området ligger ca. 100 km vestsydvest for Hannover i delstaten Nord ReihnWestfahlen.

Vindmøllen er på 1,5 MW og forventes at producere 3.142.000 kWh per år. Det svarer til elforbruget for 700-800 parcelhuse eller1250-1600 lejligheder hvert år, hvis man følger det gennemsnitlige elforbrug for de to boligtyper i Danmark. Vindmøllen har en forventet levetid på minimum 20 år.

Vindmøllepark i Lemvig
Projektet er ligger i Lemvig Kommune i Jylland. Møllen er 3,6 MW og har en forventet årlig produktion på 11.993.900 kWh.

Det er en meget stor og moderne mølle, og derfor svarer produktionen også til elforbruget for 2600-3000 parcelhuse eller 4800-6000 lejligheder, hvis man følger det gennemsnitlige elforbrug for de to boligtyper i Danmark. Vindmøllerne har en forventet minimumslevetid på 20 år.

Solcelleanlæg i Italien
Projektet er et solcelleanlæg i regionen Apulien, der er en del af provinsen Brindisi, og er placeret ved Italiens hæl. Solcelleanlæg i Italien har den fordel, at landet har mange solskinstimer, og derfor har anlæggene typisk en større produktionskapacitet, end hvis de blev etableret i eksempelvis Tyskland. Det område, hvor dette anlæg opføres, hører til blandt de bedste i Italien.

Solcellemodullerne placeres mod syd og i en vinkel på ca. 30 grader, så anlægget udnytter energien bedst muligt. Den forventede holdbarhed for et solcelleanlæg er mere end 20 år, mens solcellemodulerne har en levetid på op til 40 år. Læs mere om solenergi her

Hele anlægget forventes at producere 1.454.971 kWh om året. Det svarer til det gennemsnitlige elforbrug for henholdsvis ca.600-730 lejligheder eller 320-370 parcelhuse i Danmark.

Mindre ekstra projekt: Byvindmøller
Som en ekstra investering, der også kan vise vedvarende energi frem for byboere, planlægger vi at købe såkaldte by-vindmøller. Teknologien kan stadig blive mere effektiv, men vi vil gerne støtte nye teknologier, der kan bidrage til mere vedvarende energi i fremtiden.

Byvindmøller kan monteres på et hvilket som helst tag og i tæt bebyggelse. De er både støjsvage og elegante og fungerer som en alternativ selvstændig energikilde på linje med solcelleanlæg.

De små byvindmøller er en meter høje og kan producere 600 kWh per år, mens de store er ca. to meter høje og kan producere ca. 1400 kWh per år. De største møller kan således levere strøm, der svarer til elforbruget for en to-værelses lejlighed.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Dette indlæg blev udgivet i Presse & Nyheder og tagget , af Tina. Bogmærk permalinket.
Tina

Om Tina

Jeg arbejder med marketing her hos Natur-Energi. I min blog vil jeg give mit bud på, hvordan man kan gøre sin hverdag mere klimavenlig igennem nogle små nemme tiltag – skridt for skridt. Jeg vil inddrage min egen hverdag som eksempel. For mig er det nemlig ikke blot et job, men også et personligt engagement. Så hvis I derude sidder inde med tips eller gode idéer, som jeg skal prøve, så tøv ikke med at smide en kommentar! Jo flere klimavenlige råd jo bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *