Tips til sparemåneden januar!

Af Emilie Kromann-Andersen, kommunikationsmedarbejder hos Natur-Energi

Så er det nye år godt i gang, og januar måned byder udover genoptagelse af job og studie også på slankekure, ønsket om at spare og andre nytårsforsæt. December måned, jul og nytår er for de fleste ensbetydende med et stort økonomisk forbrug og et ligeså højt forbrug af energi til alt fra madlavning til elektrisk julelys.

 

Så har du overvejet, om et af dine nytårsforsæt skal være at spare på energien? Udover at det har en positiv effekt på klimaet, sparer du også penge.

Derfor har Natur-Energi samlet et par tips til, hvordan du ved at spare på energien kan få indfriet ønsket om, at gøre januar til en sparemåned. Nemt – og det kan også være sjovt!

5 nemme sparetips

1. Lav sjove skilte og sæt dem op ved hjemmets stikkontakter. På den måde bliver både børn og voksne mindet om, at der bliver brugt energi og penge, hver gang man tænder for stikkontakten.

2. Sæt 5 minutter af til at tømme og rengøre mikrofilteret i din tørretumbler. Husk at mikrofilteret ikke er det samme som fnugfilteret (som du sikkert er rigtig god til at rense ofte!). Du vil blive overrasket over, hvor meget energiforbruget stiger (og dermed også prisen), hvis ikke du renser mikrofilteret. Faktisk helt op til 50 %! Ikke nok med det, så vokser tidsforbruget også, så du sparer altså både energi, penge og tid ved at rense mikrofilteret. Så kom bare i gang!

3. Tænk over kun at printe det nødvendige papir ud. Alt der kan læses på skærmen, kan ligeså godt blive der. Når du sparer på printerpapiret, er du automatisk med til at bevare vores grønne skove.

4. Bliv en del af GoMore! Hvis du skal rejse en længere strækning i Danmark, kan det være en god ide at tjekke, om der er andre, som skal samme vej. GoMore formidler kontakt mellem personer med en bil, der ikke er fyldt op og personer, der ikke har bil og gerne vil have et lift. Måske man oven i købet er så heldig at få en ny god ven ud af det!?

 

5. Afrim din fryser. Er din frosne mad også svær at få ud, fordi det sidder fast i al den rim, der samler sig inden i fryseren? Udover at gøre det nemmere at få maden ud, kan du spare meget på din elregning ved at afrime fryseren. Denne bruger nemlig meget energi på at holde al rimen kold – og det er der jo faktisk ingen grund til!

Måske du også kunne være interesseret i:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *